Бранислав Добросављевић, дипл.инж.ел.

 

 

Branislav_Dobrosavljevic

 

 

Контакт подаци: 

Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
www.apr.gov.rs  

 

Тренутна пословна позиција:  

Директор информатике и развоја (CIO) у Агенцији за привредне регистре (АПР), Београд.    

 

Кратка биографија:  

После лепих година проведених у Математичкој гимназији, дипломирао је на Електротехничком факултету Универзитета у Београду.  

У АПР је дошао одмах по оснивању 2004. године, после више од 20 година професионалног искуства у секторима ИТ, телекомуникација и финансија. Као експерт за ИТ и развој пословних процеса био је вођа тима АПР у пројекту који је администрирала Светска банка од августа 2004. до марта 2006. године, када је формално преузео садашњи посао.  

Осим рада на формирању система државних регистара у Србији и развоју електронских услуга, његово основно професионално интересовање тренутно је везано за теоријска и практична питања интероперабилности (пре свега G2G и G2B), укључујући све аспекте, од техничког и семантичког до организационог и законског.  

Пре APR, био је руководилац консултантских, комерцијалних и развојних одељења у представништвима Microsoft-а, Alcatel-а и Unisys-а. Учествовао је у низу значајних локалних и међународних пројеката. Био је члан је више интер-дисциплинарних тимова и радних група у јавном сектору.  

Један је од оснивача огранка PMI у Србији и члан IEEE. Члан је Школског одбора Филолошке гимназије, био је члан више других школских одбора, као и члан Управног одбора РНИДС (Регистар националног интернет домена Србије) у 2 мандата, до септембра 2010. године.  

Имајући у виду сврху и циљ Удружења „основано ради: окупљања, дружења и сарадње слободно мислећих, угледних и успешних људи, ...“ биће да му је ипак најбоља квалификација ведар дух и дружељубивост, склоност тамбурању и певању, као и „заслуге из младости“ у облику вишегодишњег организовања целоноћних журки за 200-300 људи у бакиној лети празној кући на Аутокоманди, што сви учесници до данас памте.