Дођите на Змајаду!

Редовни члан Српског кривака Пеца Петровић Марш, илити за децу Чика Пеца, обавештава знане и незнане да ће се и ове, као и ранијих година, у Кејп Шумицама (популарнијим од Каневерала), у суботу, 26.5.2018. од 10.00 до 13.00 „лансирати“ у плаво београдско небо бројни змајеви, док им на „земљици мајчици“ подршку буду пружали ђаци београдских школа и деца из дечјих вртића. Очекује се, да као и увек досад полети бар 500 змајева, да се окупи око 3.000 девојчица и дечака и ужива уз програм у коме учествују плесне групе, мали каратисти, авио моделари, једриличари, ракеташи, параглајдеристи, познати спортисти, певачи, глумци…

zmajada3   zmajada2   zmajada1

 „Змајада“ је такмичење у дизању, дужини летења и достизању висине лета змајева екипа двадесетак основних школа и то у две категорије: млађи (I и II разред) и старији узраст (III и IV разред). Осим тога школе се такмиче и у „прављењу“ правих змајева и организују избор најбољих литерарних састава и најлепших цртежа чије су теме „змајеви“. У програму учествују у парадном наступу и „претшколци“  са својим мини змајевима.

У оквиру „Змајаде“ биће пут одржана и атлетска трка „На слово, на слово…“ у којој ће учествовати ђаци прваци прослављајући на тај начин завршетак првог разреда, у коме су савладали нашу азбуку чија ће слова носити на својим мајицама.

На крају следи традиционална кулминација – фешта малишана у „купању“ пеном коју им приређују ватрогасци Вождовца.

Позивамо све ПРАВЕ КРИВАЧАНЕ да доведу најмлађе чланове своје породице или децу својих комшија и да уживају у подизању и летењу својих и туђих змајева.

Кратке и полудуге информације даје Чика Пеца лично, телефонски или мејлом: 063/190-72-58 или pecilin@gmail.com

zmajada-plakat

Check Also

Нова збирка фотографија проф. др Александра Цветановића

Нове збирке фотографија проф. др Александра Цветановића: Пролеће 11, 2024. Пролеће 12, 2024. Лето 1, …