Линкови

Link   Извештај РТС-а о Додели годишње награде Срски Кривак
На званичном порталу Радио-Телевизије Србије 13. новембра 2017. године објављена је вест о додели награде Српски Кривак као и добитницима за 2017. годину.

Link   Текст Вере Миланковић у Политици
У дневном листу Политика од 4. јула 2016. објављен је текст “Храм Светог Саве није само верски објекат” проф. др Вере Миланковић.

Link Чланак Радмила Рончевића у “Вечерњим новостима”
У дневном листу “Вечерње новости” од 30. октобра 2014. године, објављен је чланак проф. др Радмила Рончевића, редовног члана СРПСКОГ КРИВАКА, под називом: “Ослобођење донело велики губитак”, у коме се, поред осталог, каже: “Главни град Југославије и Србије није ослободила Српска војска, већ војска коју су њен врховни командант и његови сарадници устројили као војску једне политичке идеологије, стране традицији и интересима Србије и српског народа”.

Link Изложба слика Љубице Пецарски
На овом линку се налази видео запис са свечаног отварања изложбе слика Љубице Бубе Пецарски, редовног члана СРПСКОГ КРИВАКА. Изложба је отворена 6. јуна 2014. године у Уметничкој галерији Блока 45 на Новом Београду.

Link Нада Костић у дневном листу “Политика”
У рубрици “Погледи са стране” дневног листа “Политика” од 9. маја 2014. године, изашао је чланак проф. др Наде Костић, редовне чланице удружења СРПСКИ КРИВАК, под називом “Запослимо младе лекаре који ће нас сутра лечити”.

Link Драган Раденовић у дневном листу “Политика”
У дневном листу “Политика” од 24. фебруара 2014. године, објављен је опширан чланак о вајару Драгану Раденовићу, председнику Културног клуба удружења СРПСКИ КРИВАК, поводом премијерног представљања његове скулптуре посвећене Стиву Џобсу легендарном председнику компаније “Apple”.

Link Петар Кочовић и Станко Стојиљковић на ТВ Коперникус
Телевизија “Коперникус” је емитовала занимљив прилог о активностима двојице редовних чланова СРПСКОГ КРИВАКА: (1) Најава предавања проф. др Петра Кочовића о Стиву Џобсу – оснивачу Епла и (2) Извештај са промоције књиге Станка Стојиљковића “Алхемија науке” на Коларчевом народном универзитету.

Link Додељене награде Удружења државних репрезентативаца Србије
у среду 12. фебруара 2014. године, на дан крсне славе Св. три Јерарха, Удружење државних репрезентативаца Србије доделило је традиционалне годишње награде (за фер плеј и за животно дело). Један од добитника награде за животно дело је Братислав Бата Ђорђевић, председник Спортског клуба удружења СРПСКИ КРИВАК.

Link “Зарђали ексер” удахнуо нови живот старој песми
Београдска поп-рок група “Зарђали ексер”, на чијем се челу налази Бранислав Остојић – Бане Ексер, редовни члан удружења СРПСКИ КРИВАК, снимила је обраду чувене песме “Мрамор, камен и железо” за који је снимила и пратећи видео спот. Опширнији извештај о томе објављен је 28. јануара 2014. године, у електронском издању часописа “Time Machine Music – TMM”.

Link Драган Раденовић у Политикином Магазину
У Политикином Магазину од 26. јануара 2014. године, објављен је занимљив чланак о вајару Драгану Раденовићу, редовном члану СРПСКОГ КРИВАКА.

Link Интервју Милована Матијевића у дневном листу “Политика”
У дневном листу “Политика” од 11. јануара 2014. године, у рубрици “Економија”, објављен је интервју са Милованом Матијевићем, аналитичаром за ИТ сектор и редовним чланом СРПСКОГ КРИВАКА, у коме се поред осталог каже: “То што смо се определили да више улажемо у ИТ још не значи да ћемо за пет година удвостручити улагања са 60 на 120 евра по становнику…”

Link Дејан Милојичић и Маријана Деспотовић Зракић у информативном програму РТС
У среду 8. јануара 2014. године, у 9 сати, у информативном програму Радио телевизије Србије, емитован је видео запис под називом: “Србија и развој ИТ сектора” у коме се наводе кључне ставке са приступног предавања проф. др Дејана Милојичића приликом његовог пријема за редовног члана СРПСКОГ КРИВАКА.

Link Чланак о Дејану Милојичићу у Вечерњим новостима
У дневном листу “Вечерње новости” од 29. децембра 2013. године, објављен је веома леп чланак о проф. др Дејану Милојичићу, редовном члану СРПСКОГ КРИВАКА, у коме се нарочито истиче како проф. Милојичић, са великим успехом, корача траговима Тесле и Пупина.

Link Чланак Часлава Оцића у “Вечерњим новостима”
У петак 23. новембра 2013. године, у дневном листу “Вечерње новости” изашао је опширан чланак академика Часлава Оцића, почасног члана удружења СРПСКИ КРИВАК, под насловом: “Не проклињати судбину, већ засукати рукаве”, у коме се објашњава зашто се Србија нашла у економском ћорсокаку, у чему је спас и како до њега стићи.

Link Алхемија науке
У најновијој књизи “Алхемија науке”, дугогодишњи уредник “Политике” и председник новинарског клуба СРПСКОГ КРИВАКА, Станко Стојиљковић, сабрао је своје најзанимљивије сусрете са врхунским иностраним и домаћим истраживачима. Књига је представљена на овогодишњем Сајму књига у Београду, а извештај о томе објављен је у дневном листу “Политика” од 26. октобра 2013. године.

Link “Зарђали ексер” у “Новом магазину”
У електронском издању часописа “Нови магазин”, од 26. септембра 2013. године, представљен је нови албум поп-рок групе “Зарђали ексер” под називом “Никад није касно”. Фронтмен ове групе је Бранислав Бане Остојић, редовни члан удружења СРПСКИ КРИВАК.

Link Жан-Кристоф Буисон у недељном издању “Политике”
У недељном издању “Политике” од 15. септембра 2013. године, објављен је разговор са Жан-Кристоф Буисоном, почасним чланом удружења СРПСКИ КРИВАК. Он је, поред осталог, рекао да је Француско-Српско пријатељство само фраза и да је Немачка 1914. године хтела да казни Србију, као што данас Франсоа Оланд жели да казни Сирију.

Link Чланак Слободана Петровића у дневном листу “Политика”
У дневном листу “Политика” од 20. августа 2013. године, објављен је чланак проф. др Слободана Петровића, редовног члана удружења СРПСКИ КРИВАК, о два лица информационих технологија и могућој злоупотреби “свевидећег информатичког ока”.

Link Чланак Обрада Зелића у дневном листу “Политика”
У дневном листу “Политика” од 12. августа 2013. године, објављен је чланак проф. др Обрада Зелића, редовног члана удружења СРПСКИ КРИВАК, о хроничном обољењу виличне кости (пародонтопатији), начину превенције и лечења ове болести.

Link Разговор о књизи Станка Стојиљковића “Мозак на чипу”
У уторак 4. јуна 2013. године, у малој сали Коларчеве задужбине, разговарало се о новој књизи Станка Стојиљковића “Мозак на чипу”. Извештај о томе објављен је у дневном листу “Политика”.

Link Ђурђевдански воз за Јасеновац
Проф. др Жарко Видовић, најстарији редовни члан СРПСКОГ КРИВАКА, у електронском издању часописа “Нови стандард”, од 7. маја 2013. године, описује лично искуство, запажања и доживљаје из усташког концентрационог логора “Јасеновац”.

Link Интервју Александра Петрова “Политици”
Александар Петров, редови члан СРПСКОГ КРИВАКА, у интервју “Политици” од 8. маја 2013. године, између осталог, каже: “Сваки народ има пету страну света. Имам две душе, два матерња језика и једну домовину у којој сам рођен, Србију. Српски сам песник који понекад песме пише и на руском…”

Link Бранислав Остојић – Бане Eксер на Студију Б
Бранислав Остојић – Бане ексер, редовни члан СРПСКОГ КРИВАКА, био је гост у јутарњем програму Студија Б, на коме је говорио о 26. Београдском маратону и промовисао песму и спот “Позив на маратон”.

Link Бранислав Остојић – Бане Eксер у “Жикиној шареници”
Поводом 26. Београдског маратона, Бранислав Остојић – Бане ексер, редовни члан СРПСКОГ КРИВАКА, био је гост у популарној емисији “Жикина шареница”, на првом програму РТС, у којој је промовисао песму и спот “Позив на маратон”.

Link Конференција за новинаре 26. Београдског маратона
На петој конференцији за новинаре, која је одржана 16. априла 2013. године, у Прес центру Удружења новинара Србије, поводом 26. Београдског маратона, говорио је Бранислав Остојић (уметничко име Бане Ексер), редовни члан СРПСКОГ КРИВАКА.

Link Песма и спот “Маратон те зове”
Поводом 26. Београдског маратона, који ће се одржати 21. априла 2013, године, промовисана је позивна песма и спот “Маратон те зове” у извођењу поп-рок групе “Зарђали ексер” из Београда. Највеће заслуге за настанак песме и спота имали су редовни чланови СРПСКОГ КРИВАКА: Бранислав Бане Остојић, Петар Петровић Марш, Хаџи Душан Каличанин и Братислав Бата Ђорђевић, којима су помагали: Душан Безуха, Вања Прокопљевић и продукцијска кућа МТС – Моја ТВ станица.

Link Жикина Шареница 22.12.2012
Значајан простор у емисији посвећен је додели годишњих награда удружења СРПСКИ КРИВАК. Гости у емисији су редовни чланови Удружења: Проф. др Божидар Раденковић, др Зорица Милановић, Станко Стојиљковић, проф. др Маја Волк и Светлана Стевић Вукосављевић.

Link Бранислав Остојић – Бане Ексер у ТММ магазину
У електронском издању ТММ магазина, објављен је симпатичан чланак о првом албуму “Никад није касно” поп групе “Зарђали Ексер” чији је оснивач и фронтмен Бранислав Остојић – Бане Ексер, редовни члан СРПСКОГ КРИВАКА.

Link Најава филма Валтер – Мит. Легенда. Херој.
Дугометражни документарни филм “Валтер – Мит. Легенда. Херој”, у режији Андреја Аћина, који са Вуком Ршумовићем потписује и сценарио, премијерно ће бити приказан 4. новембра у Сава центру. О феномену Валтера говоре Велимир Бата Живојиновић (редовни члан Српског Кривака), Емир Кустурица, Петар Јањатовић, Драган Раденовић (редовни члан Српског Кривака), Фети Даутовић, Предраг Марковић, Александар С. Јанковић, Божидар Жечевић, Илинка Голубовић…

Link Шангајци с Вождовца
У дневном листу “Политика” од 29. октобра 2012. године, објављен је чланак о “Шангајцима с Вождовца” – редовним члановима СРПСКОГ КРИВАКА. Наиме, наставници и сарадници Лабораторије за електронско пословање (ФОН) у минулих девет месеци објавили су више од 40 радова, од којих су 15 у часописима из Индекса научних цитата (SCI), а једна трећина у две највише категорије – М21 и М22.

Link Бата Живојиновић на грчком сајту
На грчком сајту www.ww2.gr изашао је чланак о историји Другод светског рата. У средини тога чланка налази се слика Велимира Бате Живојиновића, редовног члана СРПСКОГ КРИВАКА. Слика представља линк на опширан чланак о југословенским ратним филмовима. Интересантно.

Link Венчање у манастиру Манасија
у недељу 15. јула 2012. године, у манастиру Манасија, венчали су се: Хаџи Зоран Мрђеновић, редовни члан удружења СРПСКИ КРИВАК и Александра Андрејевна, филолог-слависта и теолог из Москве. Опширнији извештај са овога венчања, објављен је у часопису “Србија – Национална ревија”, на српском и енглеском језику.


Link Тајне Мајанског календара
У часопису “Балкан магазин” од 26. августа 2012. године, објављен је опширан чланак о предавању Проф. др Петра Кочовића, председника Пословног клуба СРПСКОГ КРИВАКА, под називом: “Тајне Мајанског календара”. Предавање је одржано у оквиру манифестације “Вождовачке летње вечери”, 24. августа 2012. године, у Центру за културу и спорт “Шумице” у Београду.

Link Трибина о Краљици Драги у селу Драгиње
У недељу 1. јула 2012. године, у селу Драгиње, општина Коцељева, одржана је трибина о Краљици Драги, на којој су учествовали редовни чланови СРПСКОГ КРИВАКА: проф. др Божидар Раденковић и новинар Станко Стојиљковић.

Link Интервју Јасмине Вујић ТВ БГД
Проф. др Јасмина Вујић, редовни члан СРПСКОГ КРИВАКА, у емисији “Лице и наличје Србије” која је емитована 22. јуна 2012. године, на телевизији БГД, говори о односу Србије и САД.

Link Када је и како настала песма “Ђурђевдан”?
У дневном листу “Курир” од 28. априла 2012. године, проф. др Жарко Видовић, редовни члан удружења СРПСКИ КРИВАК, описује како је позната песма “Ђурђевдан” настала у возу који је 6. маја 1942. године превозио заточенике из Сарајева у Јасеновац на масовно стрељање.

Link Blog B92 – Да ли су ИКТ дипломци прерасли домаће потребе?
На блогу B92 постављен је текст Милована Матијевића, редовног члана удружења “Српски Кривак”, под називом: “ИКТ образовање и кадрови у Србији”. Текст је извод из предавања које је одржано 20. децембра 2011. године, у Математичком институту САНУ.

Link Промоција књиге Ранка Жеравице
У дневном листу “Спортски Журнал” од 14. фебруара 2012. године, приказан је опширни извештај са промоције књиге Ранка Жеравице, редовног члана удружења СРПСКИ КРИВАК, под називом: “Жеравица светске кошарке”.

Link Чланак Јасмине Вујић у магазину “Печат”
У магазину “Печат” од 12. јануара 2012. године, објављен је обиман чланак под називом: “Зашто Србији није место у ЕУ”. Аутори овога чланка су: проф. др Јасмина Вујић, редовни члан СРПСКОГ КРИВАКА и др Војин Јоксимовић. Први део чланка може да се прочита на горњем линку, а цео чланак на линку “Обавештења и активности” нашега сајта, као и у штампаном издању магазина “Печат”.

Link Интервју Предрага Ристића у магазину “Печат”
У магазину “Печат” од 12. јануара 2012. године, објављен је опширан интервју са проф. др Предрагом Ристићем, редовним чланом СРПСКОГ КРИВАКА, под називом: “Остао нам је још само духовни простор”. Први део интервјуа може да се прочита на горњем линку, а цео интервју на линку “Обавештења и активности” нашега сајта, као и у штампаном издању магазина “Печат”.

Link Чланак у дневном листу “Политика” о кошаркашком тренеру Ранку Жеравици
У дневном листу “Политика” од 18. новембра 2011. године, изашао је веома леп чланак о кошаркашком тренеру Ранку Жеравици, редовном члану удружења “Српски Кривак”, а поводом његовог 82. рођендана.

Link Жикина Шареница 1.10.2011.
Редовни чланови удружења “Српски Кривак”, проф. др Јасмина Вујић и новинар Станко Стојиљковић, у веома гледаној емисији “Жикина шареница”, говоре Свечаној академији на којој су додељене Годишње награде Удружења за 2011. годину.

Link Blog B92 – ICT: Може ли Србија више од “Звезде у успону”
На блогу B92 постављено је предавање Милице и Милована Матијевића, под називом “Истраживачко развојни капацитети у ICT области у Србији”, које је одржано 21. јуна 2011. године, у Математичком институту САНУ.

Link Чланак у дневном листу “Политика” о вајару Драгану Раденовићу
Веома леп и афирмативан приказ живота, дела и филозофског погледа на уметност вајара Драгана Раденовића, председника Културног клуба удружења “Српски Кривак”, из пера новинарке Мирјане Сретеновић.

Link Драган Раденовић поново награђен у Паризу
Проф. др Драган Раденовић, Председник Културног клуба удружења “Српски Кривак”, освојио је прву награду галерије “EVERART” у Паризу за скулптуру гаврана. У образложењу жирија наведено је да “париска публика до сада није имала прилике да види такво уметничко решење, снагу, речитост и емоције које су преплавиле простор у којем су изложене“.

Link Интернет издање магазина “Таблоид”
Како је Жан Кристоф Буисон, историчар, писац и новинар из Париза, током недавног боравка у Београду, примљен у удружење “Српски Кривак” и добио надимак Лепи Јова.

Link Драган Раденовић награђен у Паризу
Проф. др Драган Раденовић, Председник Културног клуба удружења Српски Кривак, освојио је награду за скулптуру Салона Гран Пале у Паризу.

Link Јелена Мила (Иванишевић)
Глумица из Београда, живи и ради у Шведској, први је добитник награде “Српски Кривак” за ширење српског духа и српске културе у скандинавским земљама.

Link Жикина Шареница 26.12.2009.
У емисији “Жикина Шареница”, професор др Божидар Раденковић и новинар Станко Стојиљковић промовишу идеју о додели српског признања за развој Интернета “Златни Кривак”.