“Примат срца – до оргазма и даље” проф.др Љиљане Клисић

Биографија, Библиографија, CV, YouTube канал
Галерије: Колажи из живота, Школа TePsyntesis, Са Кривачанима

Драги моји Кривачани,

Почаствовали сте ме вашим питањима у вези оргазма и животне силе. Да, добро сте наслутили: сексуална енергија је у ствари наша животна енергија! Наравно, та енергија није енергија у класичном смислу па је зато боље употребљавати термин животна сила.

Колико сам схватила интересују вас врсте оргазма, продужени оргазми и тако даље. Ево спремам одговор! Волела бих да је једноставан и да сви ви још више уживате. Али нажалост није једноставан – требаће мало више изучавања и вежби али циљ је достижан – бар дуги оргазми ако не и блаженство.

Стално наглашавам да је неопходно развијати емоционалну писменост да би могло да се ради на сексуалном васпитању. Зашто толико важни предмети емоционалне писмености и сексуалног васпитања не постоје у школама – питање је. Тако да смо сви ми толико емоционално неписмени и сексуално неваспитани – па је мој задатак заиста тежак због тога. Послаћу вам неке моје чланке, књиге, интервјуе и тако даље за отварање теме коју можемо наставити на јесен.

Воли вас ваша Љиља

Неке цртице, за почетак Прва:
СЕКСУАЛНОСТ НИЈЕ ОДВОЈЕНА ОД ЖИВОТА

Сексуалност је у сржи наше животне силе и непогрешиво нам даје огледало нашег стања. Нема лажи, нема преваре. Сваки покушај да се третира као одвојена област рађа порнографију.

Ма како тумачили развој сексуалности и оргазма, морамо констатовати да сексуални нагон још није социјализован. Зашто? Зато што се са њим стално манипулише ради власти над човеком. Да би се наметнуо послушан, компулзиван рад уместо креативности. Одсечете човека од сексуалности и оргазма који ресетује мозак и цео систем и добијате послушно топовско месо. Секс треба да служи развоју свести човечанства а не његовом поробљавању и отуђењу. А служиће развоју онда када освестимо цео опсег његове функције. Зато је неопходно организовати основе писмености у овој области: Емоционално & Сесксуално васпитање. Мора заједно. Стручњаци школе TePsyntesis Телесне Психотерапије су више него опремљени за овај тежак задатак.

Питање сексуалности и пуног опсега њене функције као што су: продужени оргазам, екстаза, блаженство, итд задире у срж наше организације живота, и одбране од живота у овој отуђеној цивилизацији. Даље развијање ове теме отвара и продубљује низ цивилизацијских, културолошких, социјалних, економских, религијских, и политичких тема за које је опсег ове веб странице преузак. Мада је прерано да се затвори ова тема, стално преиспитивање је неопходно и ми то заједно радимо управо сад. Мислим да много треба да се учи у овој са толико предрасуда и игара моћи оптерећеној области. Моја жеља је да наш рад помогне стварном налажењу људи у Љубави.

Цртица друга:
Емоционално и сексуално васпитање нас учи да усмеравамо своју животну силу. А Психотерапија има задатак да ослобађа заробљене делове животне силе – енергије.

Цртица трећа:
То је безкомпромисно Трагање за Истином! А истина има разне нивое цензуре да би се заробила животна сила. За више форме сексуалности и оргазма треба нам виши ниво енергије. Само за храбре….

ПРЕУЗИМАЊА

Књига: Телесна психотерапија и психотелесна синтеза – 2019

Предавање: Примат Срца – презентација, текст предавања, YouTube.

Текстови:

Новински чланци и интервјуи – неки од хиљаду

Песме

Слике

Корисни линкови:

  1. Линк за website школе Tepsintesis коју сам основала још 1975 год. tepsyntesis.org;   или  tepsyntesis.com;
  2. Линк за website World Council for Body Psychotherapy – светски савет за Телесну Психотерапију који сам основала у Индији са колегама из целог света и чији сам Председник. Такође сам основала српски огранак: Савет Телесних психотерапеута Србије. wcbpt.org;

Kњигa моје баке – Kњигa моје баке – дневник из Великог рата, где је била хероина лекар и ратник (прво издање 1955). Др Славка Михајловић-Клисић је била и хероина наталитета: оснивањем Женске болнице за обнављање Србије – језгра КБЦ Дедиње. Књигу сам приредила са предговором, биографијом, поговором и породичним фотографијама 2015. Облаци над Градом