Представљање књиге Милоша Јевтића – Креативна спирала Драгана Стојкова

 
Позивамо вас да 21. децембра, у 20 сати, у Амфитеатру Народне библиотеке Србије, присуствујете представљању 215. књиге у Колекцији Одговори – Креативна спирала Драгана Стојкова, аутора Милоша Јевтића (Чигоја штампа, 2017).
 
Учествују: академик Душан Ковачевић, проф. др Горан Милашиновић, историчар уметности Сава Степанов, сликар Драган Стојков и Милош Јевтић.
Креативна спирала Драгана Стојкова је књига разговора које је Милош Јевтић водио са Стојковим, чланом удружења Српски Кривак, током 2017. године.
 
Сликар Драган Стојков (1951, Сомбор) средином седамдесетих година преселио се из Србије у Италију, где је студирао сликарство на Ликовној академији у Венецији. У Италији је живео до 2000. године, а данас живи и ради у Београду.
Ликовни опус овог уметника обухвата уља, графике, акварела, цртеже, као и визулне уметности. Бави се и филмом, фотографијом и позоришном сценографијом, као и  уметничким обликовањем књига.
Драган Стојков је, према речима Ивана Негришорца, сликарски чаробњак, уметник чија развојна линија води од неоавангардних истраживања у младости до окретања поетици фигуративности, која ће настојати да очува језик традиционалног уметничког заната; истовремено, Стојков преалази невидљиву границу која предмет одваја од његове метафизичке позадине.
Добро дошли!
Kreativna spirala Dragana Stojkova - pozivnica

Check Also

Нова збирка фотографија проф. др Александра Цветановића

Нове збирке фотографија проф. др Александра Цветановића: Пролеће 11, 2024.