АЛЕКСАНДАР КЕРЕКЕШ

 

Aleksandar Kerekeš slika
Александар Керекеш

Рођен је у Панчеву 1992. године. Основну школу завршио је у Зрењанину 2007. године, а средњу електротехничку школу 2011. године у истом граду. Исте године уписао је Факултет техничкких наука у Новом Саду, где је на смеру Енергетска електроника и електричне машине дипломирао 2015. године на бечелор студијама. Током мастер студија које је завршио 2016. године, објављује своје прве научне радове, један у домаћем и један у страном научном часопису. Ожењен је и нема деце.  

Своју каријеру започиње у српској компанији која се бави програмирањем и имплементацијом микропроцесорских релејних заштита на постројењима великих снага.

Након годину дана рада одлази у Минхен (СР Немачка), где бива примљен на Макс Планк институт за екстратерестријалну физику (MaxPlanckInstitut für extraterrestrische Physik). На овом институту ради на развоју система за детекцију кварова на најнапреднијој астрономској обсерваторији на свету (The Very Large Telescope array (VLT) Chile).

Те исте 2017. године прелази у истраживачки центар компаније ,,BMW Group” у одсек за развој батеријског складишта електро аутомобила, где самостално развија ,,hardware” и  ,,software”  за систем импедантне спектроскопије – систем за који до тада ни једна компанија у аутомобилској индустрији на свету није имала решење.

Након успешног истраживања и тестирања тог система, 2019. године прелази у тим за анализу кварова прототипских инвертора будућих генерација електричних аутомобила исте компаније.

Тренутно ради у одељењу за развој, тестирање и анализу кварова прототипских инвертора шесте генерације компаније „BMW Group”. 

 

Check Also

Зоран Стојaчић

Биографија Зоран Стојчић рођен је 06. маја 1965. године у Перлезу. Студирао је Архитектонски факултет, …