Биљана Николов, дипл.ек.

Biljana Nikolov

Рођена је 13. децембра 1962. године. Срећно је удата и има два пунолетна сина.

Образовање

Дипломирала је 1986. године, на Економском факултету у Београду.

Од малих ногу је показивала склоност према уметности (музичкој и ликовној) али њени родитељи нису били за то да јо то буде занимање – већ само хоби. Упоредо са основном школом била је у школском хору, ликовној секцији, бавила се фолклором, где је, поред игре, почела и да пева као солиста.

Радно искуство

  • Овлашћени рачуновођа, у Књиговодственој агенцији “Бизнис”, од априла до јула 2011. године, радећи на: административним, финансијским, банкарским и пословима осигурања.
  • Менаџер за финансије и рачуноводство, у “Фамилy спорт”, од априла 2009. до марта 2011. године, радећи на: туристичко-угоститељским и економско-финансијским пословима.
  • Руководилац рачуноводства, у “Енјуб д.о.о”, од октобра 2008. до марта 2009. године, радећи на: финасијско-рачуноводственим пословима у области грађевинарства и архитектуре.
  • Руководилац економско финансијских послова, у ПД “Гранд кристал”, од фебруара 2008. до данас, радећи на: туристичко-угоститељским и финансијско-рачуноводственим пословима, као и на комплетној организацији економско-финансијских послова фирме.
  • Руководилац економско финансијских послова, у ресторану “Пастув”, од новембра 2001. до јануара 2008. године, радећи на: туристичко-угоститељским и финансијско-рачуноводственим пословима, као и на комплетној организацији економско-финансијских послова фирме.
  • Дипломирани економиста, у ГСП “Београд”, од 1986. до 2001. године, радећи на различитим економским пословима.

Музичке активности

Дугогодишњи је члан и вокални солиста КУД “Никола Тесла”. Положила је аудицију код Мире Васиљевић у припремној групи за ансамбл “Ђердан”, али је наставила да пева у групи “Огрлица од бисера” у којој је провела пуних 5 година.Члан је, и један од оснивача, ансамбла “Ратислав Благојевић и Гледанице” (од 5. фебруара 2015. године), у коме, поред деонице сопрана у хорском певању, наступа и као вокални солиста.

Хоби

Њена велика љубав је модни дизајн и стајлинг. Креирала је гардеробу за многа културно-уметничка друштва, групе и појединце. Већина њених креација су нека врста стилизоване традиционалне народне ношње са Балкана, а пре свега из Србије.За ансамбл “Ратислав Благојевић и Гледанице”, до сада је креирала четири комплета гардеробе који се савршено уклапају у стил музике овога ансамбла. Поред креирања гардеробе, она сама шије и везе сваки њен комад.

Check Also

Зоран Стојaчић

Биографија Зоран Стојчић рођен је 06. маја 1965. године у Перлезу. Студирао је Архитектонски факултет, …