Хаџи Душан Каличанин, дипл.инж.ел.

 

Dusan_Kalicanin

 

Хаџи Душан Каличанин је председник Управног одбора организације TECHNOKRATIA, креативни је директор PAKOM Group, Партнер у компанији DIGITAL, члан управних одбора низа домаћих и страних институција, организација, компанија и пројеката. Дипломирани је инжењер електротехнике и рачунарства, тренутно је на постдипломским студијама менаџмента.

Један је од оснивача Интернационалне уметничке организације TECHNOKRATIA – водеће организације овог типа у Југоисточној Европи, чији је циљ промоција техно културе у свим њеним облицима (музика, видео, мода, медији, дизајн, наука, здрав и спортски начин живота…). TECHNOKRATIA је до сада организовала и промовисала више од 4.500 забава, концерата, изложби, перформанса, форума, инсталација, културних, музичких, медијских и спортских догађаја у земљи и свету. Гесло TECHNOKRATIA je: УПОТРЕБА ВРХУНСКЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ У КРЕАТИВНЕ СВРХЕ.

После успешне каријере DJ (Disc Jockey), постао је један од првих VJ (Video Jockey) у Европи, наступајући на великим догађајима, миксујући, режирајући и продуцирајући видео перформансе, музичке спотове и филмове, сарађујући са најпознатијим светским музичким ТВ станицама (MTV, VIVA, MCM, TMF…).

Био је уредник, продуцент и аутор на 3К РТС реализујући култне емисије VJ TECHNO (једина емисија о техно култури на свету која је емитована на некој државној ТВ станици), SUPERNOVA, ANIMANIA, Мозаик, Ноћни програм… Био је покретач и главни уредник TV Metropolis (прве домаће музичке телевизије), уредник и аутор на Радио Политици (чувена емисија FRACTAL), уредник и новинар у магазинима: Време забаве, Беоизлог, Music Magazine, EXTREME Magazine…itd.

 

 

Check Also

Зоран Стојaчић

Биографија Зоран Стојчић рођен је 06. маја 1965. године у Перлезу. Студирао је Архитектонски факултет, …