Милорад Јевђовић, дипл. инж. технол.

 

Milorad_Jevdjovic

 

Рођен 8. новембра (на Митровдан) 1944. године, у Лучанима, у породици имућних и угледних српских домаћина. Према сведочењу савременика, ову породицу је, уз друге врлине, красило велико човекољубље а нарочито према сиромашним.

По завршетку основне школе у Лучанима и Гимназије у Чачку, Милорад је уписао и завршио Технолошко – металуршки факултет Универзитета у Београду и стекао звање дипломираног инжењера технологије.

Цео радни век провео је у Хемијској индустрији “Милан Благојевић” у Лучанима. Првих десетак година радио је као инжењер, наредних петнаестак као директор погона са 100 запослених, а последњих петнаестак као директор фабрике са 1400 запослених.

Сада је пензионер. Са супругом Љиљаном живи у Лучанима и повремено у Београду. Има два одрасла сина, једног унука и једну унуку (за сада).

Богато стручно и менаџерско искуство примењује у консултантским инжењерским пословима, а на наслеђеном очевом имању производи мање количине органске хране и врхунске домаће шљивове ракије.

Слободно време проводи у друштву породице и пријатеља.

Активно се бави шахом. Успешно је играо и још увек игра за Шаховски клуб “Младост” из Лучана, чији је капитен 40 година, као и на бројним шаховским турнирима. Стекао је титилу FIDE мајстора. Три пута је проглашаван за спортисту године Општине Лучани.

 

 

Check Also

Зоран Стојaчић

Биографија Зоран Стојчић рођен је 06. маја 1965. године у Перлезу. Студирао је Архитектонски факултет, …