Борис Мићић, дипл.инж.маш.

 

Boris Micic

 

 

Борис М. Мићић – Бориско, рођен је 2. новембра 1947. године. Завршио је Класичну гимназију у Београду (класични језици: 8 година латинског и 6 година старогрчког). Дипломирао је на Машинском факултету Универзитета у Београду и уписао последипломске магистарске студије из области заштите животне средине на Технолошко-металуршком факултету у Београду.

Разведен. Отац два сина.

Две године радио је у “ХИП Панчево”, погон “Амонијак 2”, на пословима шефа одржавања. Затим је прешао у РО “Јанко Лисјак”, ООУР “Еколошки инжењеринг” и радио на пословима шефа маркетинга. Деведесетих година (прошлог века) основао је своју фирму “Енвиро” у којој је радио од 2005. до пензионисања 2014. године. После пензионисања, наставио је да ради у истој.

Председник је Удружења за технологију воде и санитарно инжењерство и члан је Управног одбора Удружења инжењера Београда.

Био је члан Планинарског друштва “Ртањ” из Београда, од 1953-1955. године, а од 1995. године члан је Планинарског друштва “Победа” из Београда. У “Победи” је био на свим функцијама, укључујући и председничку – у трајању од девет година.

Био је секретар Планинарског савеза Србије (ПСС) у периоду од 2001-2005. године, а од 2009. године налази се на дужности председника ПСС (сада у другом мандату).

Идејни је творац и/или реализатор многих пројеката у планинарству.

Планинарски је водич, а од септембра 2015. године, члан је Председништва Европске пешачке асоцијације (ЕРА).

 

Check Also

Зоран Стојaчић

Биографија Зоран Стојчић рођен је 06. маја 1965. године у Перлезу. Студирао је Архитектонски факултет, …