Добродошлица или Упутство за сналажење у Чика Пецином ћошету

 

Драги кукурузомани, пројари и дружељубитељи, од првог дана Нове 2013. године, па надаље, почеће да ради “Чика Пецино Ћоше” које је отворено за најмлађе нараштаје СРПСКОГ КРИВАКА и њихове пријатеље – баке, деке, маме, тате и осталу ближу и даљу родбину. Свакога дана, у ћошенцету, ће вас чекати по једна Чика Пецина песма. За сакупљаче то је и прилика да за годину дана сакупе 365 песама које треба да их насмеше, орасположе и побуде жељу да се науче напамет. 

Коментари, критике и евентуалне похвале примају се на и-мејл адреси: pecilin@gmail.com. Пријатељства се прихватају и одржавају на Чика Пецином Фејсбук профилу: Peca Petrović – Marš, a после првих снегова 2013. године, прорадиће вулкан (електронска новина) на веб адреси: www.pecaideca.net.

Vinjeta

После 365 дечијих песама које су се нашле у књизи ПЕЦИЛИН – ЛЕК ПРОТИВ ЛОШЕГ РАСПОЛОЖЕЊА, која је крајем 2013. године штампана под окриљем СРПСКОГ КРИВАКА, на реду је нови подухват Пеце Петровића Марша – Чика Пеце. Од прве недеље 2014. године, на Шареној страни овога сајта појављиваће се чика Пецине приче и бајке за лаку ноћ. Оне се читају или препричавају пред спавање, пошто се прво отпевуши један

ПЕЦИЛИН

Лаку ноћ мамина чеда,
лаку ноћ татина злата,
ТВ престаје да се гледа,
санак почиње децу да хвата.

Лаку ноћ раздељци и локнице,
лаку ноћ бакини и декини жапци,
коме се то склапају снене окице,
коме су то тешки очни капци.

Док сребрни месец тамним небом плови,
на јастуку меком сањају се снови,
свако дечје лице смеши се док пајки,
јер у сан му стижу јунаци из бајки.

 

Check Also

Sumski aerobik

Прича за 9. недељу 2014. године

ДАН И НОЋ Ноћ је била тачна као бакин сат на креденцу. Стигла је на …