мр Драгана Стевовић

 

Dragana_Stevovic

dragana.stevovic@srbrail.rs

 

 

Рођена Недељковић, 12.7.1964. године у Земуну, са коренима у Шумадији (руднички крај). Потомак Бранисава Недељковића, кафеџије из села Бољковци, власника, својевремено, највеће кафане на Балкану и носиоца признања Његовог Величанства Краља Александра I Карађорђевића за борбе у првом светском рату.

Основну школу завршила у Земуну, гимназију у Београду (XII београдска гимназија). Дипломирала на Филозофском факултету у Београду, група за психологију, 1990. године. Магистарску тезу “Ауторитарност и поглед на свет” одбранила 1997. године на Филозофском факултету у Београду, група за психологију. Поседује звања музејски документариста (XII београдска гимназија), тренер-менаџер за пословно понашање и комуникацију (Друштво психолога Србије), истраживач-сарадник (Филозофски факултет у Београду).

По завршетку студија радила је једно време као хонорарни сарадник дневног листа “Политика”, Политика за децу. Краће време предавала психологију у Земунској гимназији. У периоду 1992-1995 била запослена као истраживач-сарадник у Институту за психологију на Филозофском факултету у Београду. У периоду 1995–2003 године запослена у Саобраћајном институту – ЦИП, где је на позицији истраживача-сарадника учествовала на више студија и пројеката као руководилац пројекта и аутор. Од 2003. године запослена у ЈП „Железнице Србије“.

Аутор је књиге “Ауторитарност и поглед на свет” као и већег броја научних и стручних радова објављених у земљи и иностранству. Говори енглески и руски језик.

Мајка Вука и Нађе.

Check Also

Зоран Стојaчић

Биографија Зоран Стојчић рођен је 06. маја 1965. године у Перлезу. Студирао је Архитектонски факултет, …