Гордана Станић Младеновић, дипл.инж.маш.

 

 

Gordana_Stanic_Mladenovic_2

 

 

Гордана Станић – Младеновић рођена је 20.7.1958. године у Београду, где је завршила основну школу и XII београдску гимназију као носилац Вукове награде и Аласове дипломе. Дипломирала је на Машинском факултету у Београду са просечном оценом 8,82. За дипломски (мултидисциплинарни) рад који је поставио стандардне криве развоја плода за подручје Југославије добила је награду Привредне коморе Београда за 1983. годину.

Специјализовала је пионирски смер за то доба и успела да споји своје две велике љубави медицину и технику. Томе је додала, опет пионирског, менаџмента и направила свој дивни колач рада и задовољства. И скоро три деценије ужива у њему јер воли да ради и још ради оно што воли.

Била је члан тима који је пројектовао и произвео први југословенски инкубатор за недоношчад и који је добио висока стручна призања у земљи и иностранству.

Радила је у Војнотехничком институту у Београду као самостални истраживач на одговорним пројектима истраживања, развоја и производне реализације уређаја и опреме. Носилац најбољих оцена, похвала и награда.

Један је од оснивача Беомедицине. Као генерални директор Samy Holdinga Co. (чији је оснивач Беомедицина), у складу са светским критеријумима развоја корпорација, оформила је стручне екипе и развила секторе производње, инжењеринга, трговине (спољна, унутрашња, малопродаја), шпедиције и транспорта, финансија и др. које су након подизања и успостављања стабилне профитабилности одвојена у предузећа-кћери чиме је реализовала и остварила суштину функционисања холдинга.

Као извршни директор SBM Holdinga за инвестиције у земљи и иностранству и организацију корпорације реализовала је инвестиције у пројектовању, извођењу и финансирању постројења и објеката у медицини, фармацеутици и хемијској индустрији.

Направила је, организовала и развила прву приватну југословенску медицинску установу поликлиничког типа – Поликлинику “Ушће” по светским критеријумима и стандардима, са 20 специјалистичких програма и ординација и преко 120 сарадника. Зачела је медицински туризам.

На предлог Југословенског савета била је кандидат за YU менаџера 94.

Као директор Центра за менаџмент у медицини у Институту за истраживање и консалтинг у Београду бавила се научноистраживачким радом, едукацијом и усавршавањем кадрова на специјалистичким студијама и семинарима директно усмереним на медицинске установе и грану предузећа везаних за пословање у медицинској и фармацеутској делатности. Објавила је 10 научних радова, преко 20 публикација и учествовала у изради 2 књиге.

Последњих 10 година се бави консалтингом – медицинским техникама и технологијама и менаџментом у здравству, односно пројектовањем медицинских установа, њиховим опремањем, едукацијом и организацијом. Учествује на локалним, националним и међународним пројектима.

Потпредседник је Прве европске куће у Београду и генерални директор Европског центра за предузетнике Србије.

Мама је троје деце Саре, Филипа и Александра. Волонтерски је, колико време дозвољава, укључена у активности везане за децу и екологију (школски одбор, управа КУД-а и др.).

Ужива у музици, мору, дружењу у Криваку ….

e-mail адреса: golejs@gmail.com


Check Also

Зоран Стојaчић

Биографија Зоран Стојчић рођен је 06. маја 1965. године у Перлезу. Студирао је Архитектонски факултет, …