“Лебдећи Тесла” Александру Саши Ђорђевићу

Спортски клуб удружења СРПСКИ КРИВАК и Галерија 59, установили су Годишњу награду “Лебдећи Тесла” која се додељује истакнутим спортистима или тренерима за изузетна спортска достигнућа. Награда се састоји од Плакете и умањене бронзане скулптуре “Лебдећи Тесла” коју је израдио академски вајар проф. др Драган Раденовић, председник Културног клуба удружења СРПСКИ КРИВАК.

За првог добитника ове награде изабран је Александар Саша Ђорђевић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, а у знак признања за освојену сребрну медаљу на овогодишњем Светском кошаркашком првенству у Шпанији. Свечано уручење награде обављено је испред Галерије 59, на жарковачком Тргу боема, у среду 12. новембра 2014. године, у присуству бројних чланова и пријатеља удружења СРПСКИ КРИВАК, садашњих и бивших спортиста и представника медија.

Пригодне честитке добитнику, упутили су проф. др Божидар Раденковић, председник Скупштине СРПСКОГ КРИВАКА и Зоран Симанић, власник Галерије 59, а Александар Саша Ђорђевић се, надахнутим и емотивним говором, захвалио дародавцима. Свечаност је настављена, неформалним дружењем и забавом до дубоко у ноћ, у оближњем ресторану

Plaketa Lebdeci TeslaNagradaSasiDjordjevicu

Check Also

Промоција књиге „Дијаспора у етру”

Редован члан Српског Кривака, Бобан Ковачевић Вас позива на промоцију своје књиге „Дијаспора у етру” …