Милорад Белић, адвокат

Милорад Белић

Рођен сам у Београду 12.11.1940. године од оца Мирољуба Белића и мајке Ружице. Матурирао сам 1958.године у Првој београдској гимназији и исте године сам се уписао на Правни факултет у Београду, где сам дипломирао 1962. године.

Од 1962. до 1964. године био сам уписан на докторантски курс из Грађанског права на Правном факултету у „Clermont Ferrand-u“, Француска.
За време студија у Француској наступао сам као професионалац за кошаркашки клуб „Jeanne d’Arc“, из Вишија 1962. и 1963. године. У Југославију сам се вратио 1964. године и исте године отпочео сам адвокатски приправнички стаж у адвокатској канцеларији мог оца, Мирољуба Белића.

Адвокатски испит положио сам 1968. године и од тада до данас непрекидно се бавим адвокатуром. Од Адвокатске Коморе Србије сам 28.02.2007.године добио Повељу у којој је наведено да ми је додељена „Као знак признања за дугогодишњи частан рад у адвокатури којим је допринео њеном угледу“.
Моја специјалност су арбитражни спорови и међународни послови. За иностране и домаће клијенте водио сам спорове пред арбитражама у Паризу, Цириху, Лондону, Њујорку, Женеви, Варшави, Милану…

Говорим француски и енглески језик.
Иначе, активно сам се бавио спортом, прво као кошаркаш, а онда као спортски радник у КК „Црвена Звезда“, и Кошаркашком савезу Србије.