Милован Матијевић, aналитичар у области информационо комуникационих технологија

 

Milovan

Председник жирија за доделу годишње награде

Милован Матијевић поседује велико искуство и знање о ИКТ тржишту Србије. Бави се информисањем и саветовањем о стању ИКТ-а, прати и предвиђа технолошке трендове, пружа помоћ клијентима у доношењу стратешких одлука у вези пословања, набавке и коришћења ИТ опреме и услуга.

Ради као аналитичар и консултант у области информационих технологија од 2004. и спровео је велики број истраживачких пројеката. Аутор је више од 100 извештаја на тему српског ИТ тржишта, као што су годишње студије: СИТО (Српска ИТ осматрачница www.sito.rs), затим “Обим и структура ИТ тржишта”, “Развој индустрије информационих технологија у Србији – Анализа сектора”, “Предузећа у Србији као ИТ корисници” које анализира ИТ инвестиције и утицај на укупни економски развој, поред бројних других тема издваја се анализа “ИКТ образовање и кадрови”. На позицији директора за Србију и Црну Гору, радио је две године за „IDC“, водећу компанију на глобалном тржишту информисања и консалтинга у области ИКТ.

Пре његовог аналитичког рада, провео је 5 година на Електротехничком факултету у Београду на развоју телекомуникационих система у области рачунарске симулације дигиталних телекомуникационих система. Од 1990. године Милован Матијевић је суоснивач и директор компаније “Mineco Computers“ која је прва и до сада једина локална компанија у Србија која се бави истраживањем тржишта и технолошким кретањима у ИКТ области.

Милован Матијевић је дипломирао на Електротехничком факултету Универзитета у Београду. Члан је струковних организација: Војвођански ИКТ кластер (ВИКТК) и Регистар националних интернет домена (РНИДС). Награђиван је од стране Друштва за информатику Србије, Удружења Е-Развој и ИТ Глобуса.

У оквиру удружења „Српски Кривак“ подстиче коришћење, унапређење и промовисање савремених информационо-комуникационих технологија ради превазилажења временских и просторних баријера између људи.

Check Also

Зоран Стојaчић

Биографија Зоран Стојчић рођен је 06. маја 1965. године у Перлезу. Студирао је Архитектонски факултет, …