Радмила Јоцић

Рођена у Београду, Земуну. Основну школу и гимназију завршила је у Пироту са одличним успехом. Дипломирала, а затим уписала и завршила постидпломске студије на Архитектонском факултету, Универзитет у Београду, 1975. године. Цео специјалистички рад је објављен у наставцима у стручном часпопису „Изградња“.

У оквиру Завода за заштиту споменика културе у Нишу 1971. године, била је у стручној екипи на снимању локалитета Пиротски град у Пироту. Том приликом је направила снимак постојећег стања бедема Пиротске тврђаве, пре почетка реконструкције, који се чува у музеју Понишавља у Пироту.

Члан је Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије (УЛУПУДС), као и Савеза Архитеката Србије (САС). Поседује знање руског и француског језика, као и лиценцу одговорног извођача радова и лиценцу одговорног пројектанта. Прошла је обуку „Примена FIDIC услова уговора“ и добила сертификат за „AutoCAD“ програм исцртавања пројекта. 

Маја 1998. године, уз договорено неплаћено одсуство, одлази на привремени рад у град Череповец, Русија, где је обављала стручне послове у области архитектуре и грађевинарства на градилишту и у Пословном бироу. Од септембра 2000. до марта 2004. радила је у Москви у 4 различите фирме. 

У пензији је од 2010. године, али је, упркос томе, наставила професионални рад. Активно се бави планинарењем у Спортско-планинарском друштву „Победа“ и учествовала је у више планинарских акција и у земљи и у иностранству.

 

Check Also

Зоран Стојaчић

Биографија Зоран Стојчић рођен је 06. маја 1965. године у Перлезу. Студирао је Архитектонски факултет, …