Ранко Бошњак, информатичар

 

Ranko Bosnjak

ranko@meta-ns.co.rs

 

До врага и правило, па макар то било и првило СРПСКОГ КРИВАКА. Не волим да пишем о себи. Не знам какве сврхе има да набрајам: шта сам све урадио у животу (кад има више тога што још нисам), какве сам “потврде” сакупио по разним школама и сличним местима, колико сам велемајстора победио у шаху, у колико сам квизова победио, колико инструмената свирам и остале разне којештарије!?

Али ако баш мора, онда ево:

Сваки човек, па и Србин је некада рођен. У том смислу, нисам ни ја неки изузетак. Рођен сам, дакле, 15. марта 1960. године, по Трпковић-Миланковићевом календару. Не може се са сигурношћу рећи која би то година требало да буде по старосрпском календару, пошто једни трвде да година почиње пролећном, а други јесењом равнодневницом, па се, сходно томе, ни ја не бих изјашњавао. Из овога се, дабоме, може закључити да још нисам умро, а може да се дода да тако скоро и немам намеру!

Бавио сам се, и још увек се бавим, којечим, а зарађујем за живот претежно од информатике у ширем смислу. Играо сам прву таблу у шаху за Електротехнички факултет у Новом Саду, за Гимназију у Винковцима и за Основну школу Јосип Козарац у Винковцима, а поред тога играо сам још штошта што није по таблама. Е да, ишао сам понекад и на наставу, додуше не баш пречесто!

 

Check Also

Зоран Стојaчић

Биографија Зоран Стојчић рођен је 06. маја 1965. године у Перлезу. Студирао је Архитектонски факултет, …