Слободан Спасовић, дипл.инж.технол.

 

Slobadan Spasovic 1

 

Рођен је 17. септембра 1950. године, у Чачку, од оца Милоша и мајке Анђелије. Гимназију завршио у Чачку, а Технолошко-металуршки факултет у Београду. Војску је одслужио у Љубљани. Ожењен Славицом, има двоје деце: Срђана и Соњу и четворо унучади: Јакова, Димитрија, Неру и Рељу.

По доласку из ЈНА, 1977. године, отворио је Занатску радионицу за галванску заштиту, а 1991. године, основао Предузеће “ЦИНИ” са којим и данас ради.

Његова главна карактеристика, као и фирме чији је власник, јесте производња заснована на сопственим иновативним решењима. За 37 година рада, на тржиште је изашло више од 200 производа направљених, искључиво, по сопственим решењима.

Власник је 9 патената у земљи и иностранству. Један од патената је продат фирми “Алпроф” из Алма Ате у Казахстану, 2006. године. Тренутно се бави продајом другог патента једној фирми из Кине. Овај изум је патентиран у Минхену, а односи се на нови ламелни радијатор.

Корпоративни слоган предузећа је: “ЦИНИ – УВЕК НЕШТО НОВО”.

Члан је: Националног Савета за научно-технолошки развој, Извршног Одбора форума МСП и Српске Акадимије Иновационих Наука. У претходном мандату био је Потпредседник Привредне Коморе региона Краљево.

Социјални профил: екстремно друштвен, воли музику, спорт и нарочито кафану.

Check Also

Зоран Стојaчић

Биографија Зоран Стојчић рођен је 06. маја 1965. године у Перлезу. Студирао је Архитектонски факултет, …