Бијенале Ликовна јесен

Драган Стојков, редони члан Српског Кривака, позива чланове и пријатеље удружења на изложбе БИЈЕНАЛЕ ЛИКОВНА ЈЕСЕН 2018, отворене 28. септембра у Галерији савремене уметности Градског музеја Сомбор. 

Бијенална изложба ЛИКОВНА ЈЕСЕН има за циљ да представи домете на савременој ликовној сцени. Оквирни концепт селекторских избора је да на основама сликарства пронађу релевантне форме које указују на процес преиспитивања могућности сликарства, различитост ауторских позиција и поетика. Селектори БИЈЕНАЛА ЛИКОВНА ЈЕСЕН 2018 Сава Степанов, Драган Стојков и Душан Савић својим одабиром представљају ауторе, махом млађе генерације, актере сликарства, који су у константној потрази за препознатљивом самосвојношћу у домену слике.

Посебан карактер изложбе чини учешће аутора Street art-а чији радови чине целину са поставком у Галерији савремене уметности Градског музеја.

У оквиру манифестације ЛИКОВНА ЈЕСЕН 2018, у Галерији Културног центра биће отворена изложба „Актери модерности и модернизма (1951 – 1962)“ из колекције Ђуре Поповића из Новог Сада.

БИЈЕНАЛЕ ЛИКОВНА ЈЕСЕН 2018 реализује се у Галерији савремене уметности Градског музеја Сомбор, Галерији К ултурног центра „Лаза Костић“ Сомбор и на тргу Костер Трифковића у Сомбору од 28. 9. 2018.

Check Also

Подкаст „Изнад терена – спортски разговори са Александром Милетићем”

Нови подкаст „Изнад терена”, у ком ће о различитим спортским темама са саговорницима говорити коментатор …