Нови ЦД Славка Николића- “Бисери српске уметничке соло песме”

Обавештавамо Вас да је изашао нови ЦД чији је аутор Славко Николић, редовни члан Српског Кривака,  који је издао ПГП РТС под називом “Бисери српске уметничке соло песме”, као и истоимена Збирка за глас и клавир са око 40 најлепших српских песама.
“Бисери српске уметничке соло песме” представљају трајно културно добро српског народа које чува наше корене, традицију и културу. Аутор је бесплатно поделио ову збирку, ЦД и ДВД у 28 градова широм Србије и око 40 музичких школа и Факултета Музичких уметности у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Источном Сарајеву и Бањалуци.

У наставку текста можете прочитати шта су музички критичари рекли о овом пројекту:

“Готово сви српски композитори писали су соло песме сходно својим знањима, дометима, сензибилитету, личним афинитетима, осећањима за литерарне предлошке. Славко Николић одабрао је најлепше међу њима, најкарактеристичније примере нашег духовног и музичког постојања стварајући компакт диск који је истовремено и његова најречитија аутобиографија која приказује сублимат његовог вокалног вишедеценијског истраживања кроз која се и сам мењао, јер, како је мудро говорила Нада Маринковић – „са годинама не мењамо се само ми него и наши сензибилитети.” – рекла је Гордана Крајачић, музички критичар.

 

“У тренутку када је наше музичко тржиште препуно издања у најмању руку сумњиве уметничке вредности (и утолико агресивније присутних у јавности), покоја искра улива наду у окретање племенитијем и истинскијем.
О врхунском професионализму који се очитава кроз сваки аспект „Бисера српске уметничке соло песме“ сведочи и богато опремљена пропратна књижица: са укусом дизајнирана, урађена двојезично (српски, енглески,), са надахнутим уводним текстом Миодрага Чолаковића и подробним биографијама извођача. Овде су свој допринос дали и истакнути наши тон-мајстори и продуценти: Зоран Јерковић, Зоран Маринковић, Југослав Бошњак, Марио Кремзир..Љубинко Гордић, што гарантује квалитет понуђених снимака.
Коначно, већ и сама искреност којом се Славко Николић Миодраг Чолаковић обраћају слушаоцу упућује да ову пробрану колекцију српске вокалне лирике треба чути – не само једном.”  – рекла је Марија Ћирић, музички критичар.

Check Also

Нова збирка фотографија проф. др Александра Цветановића

Нове збирке фотографија проф. др Александра Цветановића: Пролеће 11, 2024. Пролеће 12, 2024. Лето 1, …