Бобан Ковачевић, новинар-мастер

 

Boban Kovacevic

bobankovacevic@yahoo.com

 

Рођен у Београду, млади би рекли давне, а старији не тако давне 1970. године. Одрастао на Вождовцу, где и данас живи. Поносан на своје златиборске корене. Као осмогодишњаку родитељи му купили хармонику и гитару са којима се и данас радо дружи. Са дванаест година свирао у оркестру Дома војске у Београду, са којим је имао више стотина концерата.

Завршио Другу економску школу и Вишу економску школу и мислио да ће се бавити банкарством и финансијама. Међутим, једног кишног поподнева 1992. године, почео да оштри новинарско перо на Телевизији Београд у Београдском програму. У међувремену, дипломирао менаџмент масовних медија и новинарство на Академији уметности, а потом завршио мастер студије комуникологије на Факултету за медије и комуникације. Тренутно је на докторским студијама комуникологије. Завршио обуку дикције и новинарског изражавања у Центру за истраживање РТС-а који је водила доајен Радио Београда Драга Јонаш. Похађао и курс “ТВ интервју” у организaцији Би-Би-Си у РТС.

У периоду од 1993. до 1997. године, бавио се спољнополитичким новинарством у Информативном програму РТС припремајући и водећи око 1.000 емисија “24 сата у свету”. Водио емисије “Вести” и “ТВ Дневник”. Од 1998. године, прати живот и рад наших људи у дијаспори. Од 2000. до 2001. године, обављао послове заменика руководиоца пословне јединице “Програм за иностранство” РТС . Уређивао и водио емисије “Мост”, “На директној линији”, “Директно”, “Србија на вези”. Од 2005. године учествује у директним преносима отварања изложби у Галерији РТС. Сарађивао и објављивао у листу “Војска”.

Говори енглески, учи руски а најрадије користи српски. Ожењен, отац Богдана и Алексе.

 

Check Also

Зоран Стојaчић

Биографија Зоран Стојчић рођен је 06. маја 1965. године у Перлезу. Студирао је Архитектонски факултет, …