Бранко Воркапић

Име и презиме: Бранко Воркапић
Година рођења: 1978.
Место рођења и становања: Београд
Запослење: „Про Физио“ амбуланта за рехабилитацију – власник
Образовање:
Медицински факултет у Београду – Специјалиста струковни физиотерапеут
Медицински факултет у Бањалуци – Студије 3. степена у току.
Додатно медицинско образовање:
Медицински факултет у Крагујевцу – Школа хипербаричне и подводне медицине
„ДаВинчи“ клиника и наствни центар у Ајндховену, Холандија – Школа примене аутологних регенеративних агенаса код мускулоскелетних стања и обољења.
Резиме:
Одрастао и школовао се у Београду. Стручно у смислу физиотерапије ангажован од 1997. године, започео на пројекту Развојно тренажног центра Кошаркашког савеза Југославије, што је и утемељило мој даљи лични и стручни развој. Прва клиничка искуства стекао сам у Клиници за рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ а после одслуженог војног рока наставио у Служби за рехабилитацију Ургентног центра Србије. Године 2004. Започињем сарадњу са Прим Др Миодрагом Живковићем и натављам са самосталном фузиотерапеутском праксом којом се бавим и данас.
Про Физио амбуланта, данас броји шест запослених медицинских професионалаца. Два консултативна лекара специјалиста ортопедије и физијатрије и четри физиотерапеута од која три са завршеном специјализацијом на медицинском факултету.
Мисија „Про Физио“ амбуланте је да одржи и унапреди квалитет рехабилитације у Србији, подигне свест о значају превентиве и промовише здравствени аспект физичке активности у целокупној домаћој популацији. Активности наше амбуланте поред пружања услуга из домена медицинске рехабилитације везане су и за едукације здравстевних професионалаца па поред различитих едукативних курсева које организујемо, редовно излажемо своје радове на стручним скуповима и у стручним публикацијама .
Активности у спорту сам започео у детињству а своју , а, да тако назовем, професионалну спортску каријеру као кошаркашки судија започињем 1996. године, на Прву лигу тадашње Србије и Црне Горе излазим 2004. године где се задржавам пуних десет сезона.
Породично остварен, отац четворо деце.
Београд 20.6.2020. Бранко Воркапић с.р.