Концерт “RomaJazz”

Николина Ника Ковачевић, најмлађa редовнa чланица удружења ,, Српски кривак ‘’ дебитовала је као вокална џез солисткиња, на јесен ове године у Загребу, у пратњи: Џез биг бенд оркестра Хрватске радиотелевизије.

На позив Хрватске музичке продукције, Џез оркестра Хрватске радиотелевизије на челу са: Диригентом, композитором, тромбонистом и аранжером – Мироном Хаусером, наступила је у загребачкој дворани Горгона у оквиру Музеја Савремене Уметности. ( МСУ, Загреб ) Програм ,, RomaJazz ”, по ком концерт носи назив, посвећен је богатој, културно-музичкој баштини ромске националне заједнице којом су Роми обогатили и задужили подручје Балканског полуострва, али и све нас.

Концерт је осмишљен и реализован као омаж ромском народу у комбинацији: џез, поп, функ, рок и другим облицима фузије звука. Уз листу најлепших и препознатљивих ромских мелодија са сегментом централизовања двоје аутора: крунисаног краља и краљице ромске музике: Шабана Бајрамовића и Есме Реџепове, који су се својим ауторским делима, интерпретацијама, али и људским деловањем издвојили као двоје изузетних, ванвременских уметника када је ромска музика ( са овог поднебља ) у питању.

Концерт ,, RomaJazz “ реализовала је Музичка продукција Хрватске радиотелевизије, а емитовање концерта можете погледати у уторак, 06. 12. На ХТВ 3 и на ХРТ платформи. Емтиовање концерта почиње у 19 часова.

Концерт ,, RomaJazz “

Check Also

Нова збирка фотографија проф. др Александра Цветановића

Нове збирке фотографија проф. др Александра Цветановића: Пролеће 11, 2024. Пролеће 12, 2024.