Милка Лазић, симпатизер Удружења
Потребно:
2 чаше (од јогурта) кукурузног брашна од Кривака
1 чаша пшеничног брашна, пожељно интегралног
2 чаше газиране минералне воде, пожељно Књаз Милош
1 кафена кашичица соли
пола чаше уља
мало свежег квасца
семенке сунцокрета, лана или сусама – по жељи
Припрема:
Припремљене састојке добро измешати и сипати у подмазани плех. Пројице пећи на 200 степени, док не порумене. Извадити плех из рерне, сачекати пар минута, извадити пројице из плеха, завити у чисту памучну кухињску крпу и, са све крпом, ставити у кесу да се прохладе и одмекну. А, после како вам драго: са зрелим кајмаком, са старим или младим сиром, са сувом сланиницом… Њам, њам !