Свечано отварање туристичке сезоне у Скадарлији

Невена Шарчевић, редовна чланица Српског Кривака, позива чланове и пријатеље удружења на свечано отварање туристичке сезоне у Скадарлији.

У суботу, 11. маја, традиционално обележавамо почетак нове туристичке сезоне у једној од најпознатијих и најпосећенијих београдских улица, боемској Скадарлији.

Догађај почиње у 18 часова свечаним дефилеом Полицијског оркестра, након чега ће уследити програм свечаног отварања на Платоу испред Скадарлијске чесме који ће водити глумац Милан Милосављевић у улози Бранислава Нушића. Посетиоци ће имати прилике да чују „Кодекс о понашању у Скадарлији“, док ће глумице Љиљана Јакшић и Весна Паштровић извести серију музичких нумера у пратњи Скадарлијског оркестра.

Туристичка сезона у Скадарлији ће званично бити отворена подизањем Скадарлијске заставе, а част да то учини ове године припала је глумцу Стефану Бузуровићу.

Програм ће бити настављен на платоу испред Куће Ђуре Јакшића где ће бити изведена кратка представа о томе како се некада живело у Скадарлији. Играју Милан Милосављевић и Милан Тубић у улогама Бранислава Нушића и Ђуре Јакшића, Бојан Хлишћ као добошар, Љиљана Јакшић, скадарлисјка дама, и Весна Паштровић у улози Жанке Стокић. Програм, који обилује анегдотама, песмом и игром, ће почев од 31. маја бити бесплатно игран у Скадарлији сваког петка увече током јуна, јула и августа месеца.

Након представе, Уметнички центар „Талија“ ће одиграти Грађанско коло, а затим ће наступити Трио Амаркорд који се свирати евергрин нумере.

У организацији Сацен Интернационал, на Платоу исред Куће Ђуре Јакшића одржаће се додела признања Туристички оскар „Златно туристичко срце“ најбољима у туризму, са почетком у 19.45 часова,програм ће водити глумица Невена Шарчевић,потпарол друштва Скадарлије.

Током целе вечери, дуж читаве Скадарске улице биће организовани разноврсни садржаји. Уметници и  сликари Галерије Монмартр, Галерије Бабка из Ковачице и Школе за дизајн изложиће своје радове, док ће се бројни излагачи, занатлије, произвођачи сувенира и народне радиности представити у доњем делу улице у оквиру Скадарлијског базара.

ПРОГРАМ:

18.00 Дефиле Полицијског оркестра

Плато код Скадарлијске чесме

18.10-18.30 Културно уметнички програм и подизање Скадарлијске заставе.

Говориће Миодраг Поповић, директор ТОБ

Плато испред куће Ђуре Јакшића

18.30-19.00 Представа „Лето у Скадарлији“

19.00-19.10 Уметнички центар „Талија“, Грађанско коло

19.15-19.45 Концерт Трио Амаркорд

19.45-20.00 Додела признања „Златно туристичко срце“

Check Also

Нова збирка фотографија проф. др Александра Цветановића

Нове збирке фотографија проф. др Александра Цветановића: Пролеће 11, 2024. Пролеће 12, 2024. Лето 1, …