Живорад Николић, новинар

Zika_Nikolic

Дипломирао је на Филолошком факултету у Београду, на одсеку за руски језик и књижевност. Први посао: професора у Медицинској школи у Краљеву и Шумарско-техничкој у истом граду. Жудео је за више адреналина, како сам каже, и одустао од педагошког рада. Од 1975. радио је као новинар у локалном листу “Врњачке новине” у Врњачкој Бањи, две године доцније прешао је у Радио Врњачка Бања на место главног уредника.

У мају 1979. запослио се у Радио Београду, у којем је провео неколико година радећи као уредник и водитељ разноврсних емисија, да би се 1986. скрасио у Телевизији Београд – најпре као уредник вести у Београдском програму, потом као уредник и водитељ Београдске хронике и Јутарњег програма.

Управо ту је, 2001. године, покренуо емисију “Недељом у 9”, која је три године доцније прерасла у надалеко чувену “Жикину шареницу” на Првом програму, једно од заштитних имена Радио телевизије Србије, која је веома гледана на свим меридијанима. Главну потку двочасовних збивања, сваке суботе и недеље, представља промоција истинских вредности Србије, утемељних на богатој духовној и културној баштини њених житеља.

Check Also

Зоран Стојaчић

Биографија Зоран Стојчић рођен је 06. маја 1965. године у Перлезу. Студирао је Архитектонски факултет, …