Прим. др sci. мед. Злата Адамов

Zlata Adamov

adamovz@yahoo.com

 

Рођена је у Зрењанину, у породици интелектуалаца. Медицински факултет у Београду завршила је 1974. године. Одмах по завршеним студијама започела је волонтерски рад у Институту за хигијену и екологију Медицинског, као и последипломске студије, кроз индивидуални магистеријум, 1974/75. године. У Институту је радила на пројектима о комуналној буци и аерозагађењу на територији града Београда, а учествовала је и у теренској настави за студенте Медицинског факултета.

У јуна 1977. године, запослила се у Институту за медицину рада “Др Драгомир Карајовић”. Исте године одбранила је магистарски рад са темом: “Утицај становања на психосоматско здравље”, а завршила је и Течај превентивне медицине у оквиру специјализације из хигијене. По завршетку специјализације из медицине рада, 1979. године, наставља да ради у Институту за медицину рада на пословима анализе радних места и превентивних прегледа радника.

Одбранила је докторску дисертацију 1984. године, из области токсикологије са темом: “Ефекти дуготрајне експозицје радника живи”. Учествовала је у практичној и теоријској настави за специјализанте. Била је ментор многим специјалистичким радовима. Водила је научне пројекте Градске и Републичке заједнице науке.

Одласком из Института запослила се у Предузећу “Адамов” и годину дана је радила у саветовалишту за исхрану, а затим у ординацији као акупунктуролог, породични лекар и на систематским прегледима радника из неколико приватних фирми.

Проблемима исхране бави се од 1978. године.

Школу за традиционалну медицину OECPD завршила је 1991. године, а Школу Хомеопатије 1996. године.

  • Члан је Секције за медицину рада Српског лекарског друштва, од 1979. године. Била је члан Председништва и секретар Секције од 1979-1981. године. И сада је веома активна у стручном и организационом смислу.
  • Члан је Секције за акупунктуру Српског лекарског друштва, од 1991. године. Била је домаћин и суорганизатор Првог симпозијума акупунктуре 1994. године. Била је члан председништва, а од 1997. године – подпредседник Секције.
  • Члан је Секције за квантно-информациону медицину Српског лекарског друштва, од децембра 1996. године.
  • Учествовала је у раду Секције за ваздухопловну медицину и Секције за биохемију Српског лекарског друштва.
  • Члан је председништва Удружења акупунктуролога Југославије.

Именована је за подпредседника “MedisNet”, 1996. године, и задужена за часопис који је намењен стручњацима из биомедицинских наука.

Бавила се здравственим просвећивањем у оквиру телефонског броја 98-64, од 1995-1999. године. Тада је, популарним језиком, написано око 1.200 текстова.

Организовала је трибине о правилној исхрани, у оквиру емисије “Пут је само сан”, на Другом програму радио Београда, а сваког петка је учествовала у овој емисији са прилогом из здравства.

За 78 објављених радова, Министарство здравља јој је доделило звање примаријуса 1998. године.

Наставник је предмета “Медицина рада” на Високој инжењерској школи “Таурунум” у Земуну.

Учествовала је, као саветник за утицај магнета на здравље, у неколико дистрибутерских фирми које се баве директном продајом применљивих предмета са магнетима.

Квантно-информационом медицином почела је да се бави кроз исхрану, акупунктуру и хомеопатију. Усавршавањем на апарату “Prober”, који је спој традиционалних знања и савремене електротехничке и информатичке науке, својим искуством и истраживањем, помаже у брзом откривању и праћењу промена на дојци.

Завршила је семинаре за корекцију негативних информационих стања по методи Др Генади Тјемњикова и ову сјајну методу, са великим успехом, примењивала у пракси.

Примењеном психологијом, комуникационим вештинама и личним усавршавањем бави се и даље.

Применом квантно-информационе технологије на апарату “Oberon”, помагала је у очувању здравља, кроз “Студио здравља”, током 2013. године.

Од јуна 2014. године, налази се на индивидуалној едукацији за тренера код Снежане Ристић, консултанта Lyfe mastery Institut iz Los Angelesa.

Check Also

Зоран Стојaчић

Биографија Зоран Стојчић рођен је 06. маја 1965. године у Перлезу. Студирао је Архитектонски факултет, …