Српски Кривак на Вождовачким летњим вечерима

У пријатном амбијенту атријума Центра за културу и спорт “Шумице” у Београду одвијају се, током јула и августа, традиционалне “Вождовачке летње вечери”, које уређује и води “кривачког кукурузишта стабљика” Пеца Петровић – Марш. У току августа 2012. године, у програму учeствују и чланови “Српског Кривака”, који, свако на свој начин, доприносе богатијој понуди културних збивања у граду, али и упознавању са њиховим стваралаштвом и делима.

  • У суботу, 11. августа, у 20 часова, “на терен” излази Станко Стојиљковић, новинар и уредник “Политике”, који представља свој новинарски опус и посебно, уз приказ фотографија и докумената, осветљава однос човека и машина, постављајући и себи и присутнима питање: “Хоће ли машине искоренити људе?”.
  • У петак, 17. августа, у исто време, на програму је мини концерт поп-рок групе “Зарђали ексер” фронтмена Банета Остојића.
  • У петак, 24. августа, један од ретких познавалаца старих америчких цивилизација, инж. Петар Кочовић, води виртуелну експедицију у истраживање историје народа који је ишчезао, а оставио човечанству велику бригу да ли последњи датуми уписани у њихов “Мајански календар” представљају и могући крај “наших ера и миленијума”.

Долазак сваког “Кривака” на ова и друга дружења на “Вождовачким летњим вечерима” је препоручљив и пожељан и, наравно, бесплатан.

Check Also

Нова збирка фотографија проф. др Александра Цветановића

Нове збирке фотографија проф. др Александра Цветановића: Пролеће 11, 2024. Пролеће 12, 2024.