Збирка песама за глас и клавир “Бисери српске уметничке соло песме” аутора мр. Славка Николића

Славко Николић, редовни члан Српског Кривака, обавештава чланове и пријатеље удружења да је изашао нови CD песама под називом “Бисери српске уметничке соло песме”. Проистекао је из потребе да се у једну збирку ставе песме, најлепше што су створили српски композитори са почетка 20 века, током 20 века, почетком 21 века све до данашњих дана. Ове песме су се избориле за своје место под сунцем, својом лепотом, певљивошћу, квалитетом и изузетним надахнућем композитора и текстописаца који је сваки на свој начин ухватио дух времена у којем су стваране. Неке од њих су и најчешће извођене на концертном подијуму, али многе ће тек доживети свој процват и бити откривене и почети свој прави живот на сцени и медијима.

Двадесет снимљених песама се налази на мом ових дана под истим називом издатом ЦД у “Бисери српске уметничке соло песме” у издању ПГП РТС-а, тако да ће корисници ове збирке моћи и да их чују.

У збирци су најлепше песме наше вокалне лирике, тачније 39 песама на 150 страна (Зашто Сике, Зашто, Севдах, Веруј да те љубим, Стојанке мори Стојанке, Под пенџери, Нане кажи тајку, Елегија, Гривна, Расле тикве на буњишту, Укор, Кад ја виђех очи твоје, Пошла Ванка на воду и многе друге, које су створили наши најзначајнији композитори (Ст. Бинички, П. Коњовић, Ст. Христић, И. Бајић, М. Филиповић, М. Расинки, С. Божић, К. Банић, З. Јовановић, Ст. Рајачић, А. Вујић итд.).

 

Check Also

Tijana Mandic

Представљање књиге „Радост” проф. др Тијане Мандић

Редовни члан удружења Српски Кривак, клинички психолог и психотерапеут проф. др Тијана Мандић позива Вас …