Палента са јајима
Недељко Тодоровић, редовни члан Закувати воду (количина по жељи), посолити и додати мало уља. Постепено додавати кукурузни гриз уз мешање док маса не постане густа, уствари житка јер ће …
Read More »Недељко Тодоровић, редовни члан Закувати воду (количина по жељи), посолити и додати мало уља. Постепено додавати кукурузни гриз уз мешање док маса не постане густа, уствари житка јер ће …
Read More »Живорад Лазић, редовни члан Белмуж је Влашко национално јело. Поред изванредног укуса, редовном употребом Белмужа постижу се значајни резултати у јачању мушкости (по предању старих Сврљижана). Од 2005. године, …
Read More »Жаклина Кочовић, редовни члан Боза је пиће старијег датума које се справља од житарица. Приповеда се да је први пут направљена у Турском делу централне Азије. До 16. века бозу су …
Read More »Јово Шарић, симпатизер Удружења У неродним годинама када се појаве разне непогоде (прољетни мраз, суша, губар итд.) или једноставно воће, a посебно шљива, не роди, људи су се на разне …
Read More »Зорица Панић, редовни члан Потребно: кукурузно брашно млевено на воденичном каменуједно јаје уље со мало вруће воде. Припрема: Одокативном методом одредити количину кукурузног брашна, додати со, врућу воду и јаје. Умесити рукама, …
Read More »Љиљана Јевђовић, симпатизер Удружења Потребно: Једна чаша (од јогурта) брашна од Српског КривакаЈедна чаша пшеничног брашна, пожељно интегралногЈедна чаша јогуртаПола чаше уљаЧетири јајаТри ситно исецкана кисела краставчића200 грама изренданог тврдог …
Read More »Нереа Докмановић, симпатизер Удружења Потребно: 4 шољице (средње величине) кукурузног брашна од Српског Кривака3 шољице обичног пшеничног брашна1 шољица млека1 шољица киселе воде1/2 шољице уља1 цело јаје80 грама маргарина1 кашичица …
Read More »Милка Лазић, симпатизер Удружења Потребно: 2 чаше (од јогурта) кукурузног брашна од Кривака1 чаша пшеничног брашна, пожељно интегралног2 чаше газиране минералне воде, пожељно Књаз Милош1 кафена кашичица солипола чаше уљамало …
Read More »Зорица Милановић, редовни члан Потребно: ½ литра млаке водекафена кашичица шећеракоцка свежег квасца3 шољице уља800 гр до 1 кг кукурузног белог брашна од Српског Кривака100 гр семена лана (потопљеног у …
Read More »